Darko Jevtić, Vukašin Vorkapić, Stefan Sunajko i Marko Vujin (©RK Vojvodina)
Darko Jevtić, Vukašin Vorkapić, Stefan Sunajko i Marko Vujin (©RK Vojvodina)

Zvanično: Potpisali Vorkapić i Sunajko

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.06.23. | 13:11

Doskorašnja krila francuskog Ivrija i pančevačkog Dinama novi rukometaši Vojvodine

Srpski šampion Vojvodina spremno dočekuje narednu sezonu. Golman Andrej Trnavac iz Partizana i desni bek Milan Golubović iz pančevačkog Dinama su odavno kaparisani, a kao što je Mozzart Sport i najavio, crveno-beli dres Novosađana zadužili su reprezentativac Srbije Vukašin Vorkapić i nekadašnji član selekcije Mađarske Stefan Sunajko.

Krilni igrači dolaze umesto Miloša Grozdanića i Marka Vasića kojima je istekla saradnja sa Lalama. U prisustvu direktora kluba Darka Jevtića i potpredsednika Marka Vujina, dvojica velikih pojačanja desetostrukog uzastopnog šampiona Srbije stavili su parafe na ugovore sa Vošom.

Izabrane vesti

Vorkapić ima 25 godina, dolazi iz francuskog Ivrija gde je igrao poslednje dve sezone. Profesionalu karijeru je počeo u Metaloplastici u kojoj je izborio i dres sa državnim grbom. Pre toga je počeo da se bavi rukomet u Voždovcu kod poznatog stručnjaka za mlađe kategorije Saše Kandića. Hitronogo krilo je potpisalo ugovor na 1+1 godinu.

Bio je član Orlova na Svetskom prvenstvu u Katovicama početkom godine i sa iskusnijim Bogdanom Radivojevićem pokrivao poziciju desnog krila, koja je bilo i najjače oružje naše selekcije na planetarnom šampionatu. Njegovim dolaskom, Lale dobijaju na brzini, eksplozivnosti, ali i na iskustvu jer je Vorkapić igrao prošle sezone po kvalitetu u drugom šampionatu na svetu, iza nemačke Bundeslige.

Sunajko se prošlog leta vratio u Srbiju. Momak iz Bezdana nosio je protekle sezone dres pančevačkog Dinama, a do ove godine i Svetskog prvenstva je bio i mađarski reprezentativac. Eksplodirao je u drugom delu šampionata, bio među najboljih igračima tima iz grada na Tamišu.

Pre Dinama 25-godišnje levo krilo je branilo boje Pik Segeda, švedskog Savehofa i Tatabanje, dok je kao klinac afirmaciju doživeo u Crvenki.

Imao sam ponudu da ostanem u Dinamu iz Pančeva. Sve se dogodilo poslednjih dana, brzo smo se dogovorili. Ovo je najbolja solucija za mene. Dolazim u šampionski tim koji je imao Istorijsku sezonu, sada bi trebalo da igramo stepenicu više u Evropu. Ambicije su mu da osvajam trofeje i nadam se da bi dobrim igrama mogao da se vratim u reprezentaciju”, rekao je Sunajko za Mozzart Sport posle potpisa dvogodišnjeg ugovora sa Lalama.

Partner na levom krilu biće vam starosedelac Bojan Rađenović.

Poznajemo se od ranije, igrali smo u Mađarskoj u isto vreme. Biće to zdrava konkurencija”, istaklo je levo krilo iz Bezdana.



tagovi

RK VojvodinaStefan SunajkoVukašin Vorkapić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara